Een eigen prentenboek, maar dan voor mensen met dementie!

Sinds kort werk ik naast mijn werk als grafisch vormgever ook op een verzorgingstehuis als activiteitenbegeleider. Het ontwerpen van mijn eigen planners en kaarten vind ik superleuk, maar je werkt toch vaak alleen en achter de computer. In een verzorgingstehuis werk je echt in een team, er zijn verpleegsters, gastvrouwen en activiteitenbegeleiders, maar je doet het toch samen. Ik merkte al snel dat er voor vergevorderde dementerende weinig tot niets te koop is. Daarom besloot ik om zelf een prentenboek te maken. Het is een groot A4-formaat prentenboek geworden met 100 grote foto's van natuur, dieren en producten.

Halverwege kan het boek omgedraaid worden, op deze manier zijn de 2 catagoriën verdeeld. Het prentenboek is speciaal ontworpen voor mensen met vergevorderde dementie of autisme. Door afbeeldingen van dieren, vliegtuigen, molens en nog veel meer kan er een gesprek op gang komen. "Bent u wel eens op vakantie geweest met het vliegtuin? Heeft u dieren gehad?" Ook zijn er gecombineerde foto's zoals "Koe met een glas melk" en de "Kip en het ei"

Voor mensen met dementie is het ook lastig om een cadeau te vinden, waar ze iets aan hebben. Dit boek is echt een aanrader, doordat je aan de praat komt n.a.v. de plaatjes is het ook leuk voor kinderen en kleinkinderen om meer te horen van het leven van oma


Dit boek bevat geen tekst, alleen afbeeldingen. Omdat ik het boek in 2 catagorieën wilde indelen heb ik gekozen voor een flip-over boek. Vaak worden de eerste pagina's met meest gelezen en komen de achterse niet aan bod. Het zijn 100 pagina's en dat is ook best wel veel. Daarom heb ik ervoor gekozen om het boek halverwege te draaien en van de "achterkant" ook een "voorkant" te maken, op deze manier zijn het eigenlijk twee boeken in één! 

Het boek is ook te koop op Bol.com, dan heb je hem morgen al in huis!

   

  

 

 

© 2015 - 2022 Vormgevoel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel