Hoe het allemaal begon... de eerste planner!
Sinds 2011 ben ik zelfstandig grafisch vormgever. Als ZZP-er heb je veel vrijheid, maar het heeft ook een keerzijde. Geen vast salaris, minder zekerheden en... je moet alles zelf doen. De verkoop, boekhouding, marketing... schoonmaken, kortom er komt veel bij kijken. Je moet goed kunnen plannen en dat valt niet altijd mee. Het is in mijn hoofd vaak een wirwar van ideeën, TODO's en Don't forget's! Door die chaos loop ik nog wel eens achter de feiten aan. Ik kreeg zo vaak, van andere, rustige, geordende en gestructureerde mensen, te horen dat ik misschien wel ADHD had, om van deze opmerkingen en goedbedoelde adviesen af te komen liet ik mezelf testen. Ik wilde elke tip aanpakken en toepassen in mijn leven, behalve medicijnen, ik heb namelijk epilepsie en er kan geen pil meer bij! De tip die ik meekreeg waren natuurlijk pillen en... plannen! Elke week vooruit kijken, wat wil je gaan doen, schrijf het op en vink het af! Plannen was de enige optie en deze heb ik met beide handen aangepakt. Nadat ik een aantal weken op een A4-tje bezig was geweest, werd het tijd voor een planboek, ik ben tenslotte grafisch vormgever. Een A4 planner met TODO-lijstjes en een gedeelte om alles op te schrijven (wat ik anders zeer waarschijnlijk zou vergeten) en elke week een inspirerende quote. Love it! Ik liet wat extra planners drukken en plaatste een aantal foto's op FB. Al snel stonden er 15 mensen in de wacht omdat mijn stapeltje planners op was. Tijd om het groter aan te pakken!

In diezelfde periode had ik een grote katoenen shopper ontworpen, de NO MORE PLASTIC BAG - tas!  Deze totebag (zie foto) was zo leuk, dat hij werd gespot door Flow Magazine. In januari 2016 kwam een artikel over duurzaamheid en de tas hoorde daarbij, superleuk natuurlijk, maar ik moest wel een webshop hebben en snel... V O R M G E V O E L was geboren. Aangezien ik alles op gevoel doe was dit de perfecte naam.  De webshop stond op tijd live en er was opeens de mogelijkheid om mijn planboek online te verkopen. Als grafisch vormgever ontwerp ik altijd voor anderen, namelijk: de klant. Het is daarom zo leuk om producten te ontwerpen in mijn eigen stijl. Planners, notitieblokken, posters, kaarten... de mogelijkheden zijn eindeloos!  Niet alles wat ik ontwerp wordt gedrukt, er staat genoeg nog in de "ijskast". De producten moeten vooral strak en tijdloos zijn, handig in gebruik en niet alleen maar leuk om naar te kijken. Een notitiblok moet groot en smal zijn, zodat je goed van boven naar beneden kunt werken. Ik kies vaak voor mooie dikke papiersoorten, die goed beschrijfbaar zijn en de planners worden genaaid gebonden of Wire-O gebonden zodat ze goed open kunnen liggen, en vooral niet uit elkaar vallen! 

Zo is het dus gekomen dat ik door mijn ADHD en FLOW MAGAZINE ben begonnen met 2 producten in 1 webshop. Het ontwerp van de eerste planner is er nog steeds, iets aangepast en op een betere manier gedrukt en in boekblok genaaid gebonden, zodat hij goed open kan liggen. De tassen zijn helaas niet meer verkrijgbaar, die staan in de ijskast, maar wel in het voorste vak! Vorig jaar ben ik begonnen met de verkoop van mijn producten op Bol.com om een groter publiek aan te trekken. Naast de webshop is er ook een webshop voor resellers + bedrijven.

Wil jij als webshop-eigenaar, coach of ondernemer  je eigen planner of notiteboekje laten ontwerpen, dan is dat ook mogelijk. In jouw stijl, die past bij jouw bedrijf. Gepassionaliseerd stationery, noem ik dat. Zo heb ik dit jaar voor VA_School een A5 planner ontworpen. Heb je interesse? Neem dan contact met me op. Dan kunnen we tijdens een kopje koffie of telefoongesprek bespreken wat de mogelijkheden zijn en ik kan je vertellen....ze zijn eindeloos! 

Kristel van Klaveren

© 2015 - 2024 Vormgevoel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel